//Inneholder annonselenke//

Shipping er en spennende bransje og det er flust med investeringsmuligheter for dem som ønsker å sette seg inn i markedet. Man har muligheten til å handle enkeltaksjer på verdens børser men naturligvis også sjansen til å benytte seg av fond som er spesialisert innenfor denne sektoren.

For vanlige sparere kan kanskje dette være det beste alternativet: søk om lån hvis du ikke har oppsparte midler å investere med, og du vil fort oppdage at du vil kunne få god avkastning på dette – spesielt hvis du er tålmodig og tar tiden til hjelp. Investeringer på børsen bør man bestandig ha en lang tidshorisont på og har man det vil man kunne tjene gode penger over tid. (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)

Å investere penger i aksjefond er en meget god måte å spare til alderdom og pensjon på og noe man altså vil kunne tjene godt på. Alternativet som er banksparing er egentlig ingenting å satse på hvis man ønsker å sitte igjen med avkastning for de pengene man har lagt tilside. Prisstigning, skatt og lavere renter sørger for at det man tjener spises opp, og faktisk vil det være slik at pengene vil være mindre verdt når man tar dem ut enn hva de var da man satte de inn. Dette betegnes også som å ha fått en redusert kjøpekraft for pengene.

Dette med å tenke langsiktig når man sparer er som sagt også viktig og noe som vil redusere risikoen for tap betydelig. Setter man inn engangsbeløp vil avkastningen kunne svinge betydelig men jo lenger man sparer jo mindre vil risikoen for tap være. Hvis man i tillegg sparer jevnlig hver måned vil man også kutte av de verste bunnene, men da vil også avkastningen blir litt mindre – men igjen: med slik sparing reduserer man risikoen ytterligere.